Стотици фирми от Димитровград и региона с отстъпка от дължимите данъци
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 04 Март 2010 | 10:01
271 са фирмите в Хасковска област, които си гарантираха отстъпка от дължимия корпоративен данък, подавайки по Интернет годишните си декларации. Това отчетоха тази седмица от хасковския изнесен Офис на Националната агенция за приходите. По информация от пресаташето на службата Божана Илиева, 1% от налога, но не повече от 1 000 лева, е отбивът, който собствениците на тези фирми ще ползват. Изискването за тази преференция е в срок до 31 март те да декларират дейността си за предходната година по електронен път с използване на т.нар. електронен подпис. В същия срок - 31 март, следва да се внесе и дължимия данък „Печалба".

900 бяха общо подадените до вчера декларации за корпоративен данък в хасковския Офис на НАП. Едва 7 от тях са пристигнали по пощата като писма с обратна разписка, 19 са подадени на гише в пощенски станции, а 603 са приети на място - в салона на приходната агенция, отчете Божана Илиева.

За пръв път тази година фирмите подават годишните отчети за дейността си само на едно място по техен избор – или по Интернет, в Националния осигурителен институт, или на хартиен носител - в салоните за клиенти на Националната агенция за приходите, в пощенските станции и по куриер с обратна разписка. Промяната е с цел да се улесни бизнеса и да се преустанови практиката една и съща информация да се представя пред две администрации.

© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil