Наков не издържа конкурса, предлагат хасковлия да оглави МБАЛ като шеф
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 29 Май 2014 | 15:44
Новината е изкоментирана: 9 пъти
 
Настоящият временен управител на МБАЛ „Света Екатерина” д-р Здравко Наков не издържа проведения днес конкурс, в който се яви като кандидат-титуляр за поста. Още при оценката на предложената управленска програма, дългогодишният здравен шеф е изкарал резултат под изисквания минимум от 4,50. Според действащата в момента наредба, регламентираща избора на ръководители на общински търговски дружества, това се е оказало достатъчно основание Наков да не бъде допуснат до финалния, трети етап.
 
До събеседване обаче е достигнал единственият му конкурент. Според председателя на конкурсната комисия Юлиян Семерджиев, д-р Матей Матеев се е представил с резултат, гарантиращ му допускане до интервю. Сред сумиране на оценките от двата кръга, хасковският лекар ще бъде предложен за управител на затъналото във финансова и кадрова криза общинско здравно заведение. 
 
Мотивирано предложение до местния парламент ще бъде внесено още за следващото му работно заседание, увери днес Юлиян Семерджиев. За читателите на DGPAZAR.eu юристът не скри, че решение на колегите му от ОбС е да утвърдят или не д-р Матей Матеев като нов болничен шеф. Не изключи обаче и възможността все пак мнозинството в пленарна зала отново да не се съобрази с решението на конкурсната комисия и да върти процедурата по избора „до Второ пришествие”.
 
Междувременно днес местния парламент не освободи от отговорност временния управител д-р Здравко Наков за лошите финансови резултати на общинската многопрофилна болница. Според участвали в дебата съветници, необходима е кардинална промяна в мениджмънта, за да се изведе лечебното заведение от незавидното положение, в което се намира.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ЗА ИЗБРАНИЯ ОТ КОМИСИЯТА КАНДИДАТ
Лекар с богата професионална биография, образование и квалификация оспорва мястото на дългогодишния управител д-р Здравко Наков. В Димитровград за д-р Матей Матеев се чу след като преди месец изтече срокът за подаване на заявления за участие в обявения от Общинския съвет конкурс. Образование и обучение Матеев има по “Public Health and Health Management – News and Application in the Bulgarian Health Care” – Uniprojet CB; European Commission -Granada, Spain. През 2005г. завършва „Здравен мениджмънт” в столичния Медицински университет. Няколко години преди това взема „ Медицинско право”, както и “Hospital administration”в Georgetown University. Има диплома за „Здравен мениджмънт”. Преминал е и обучение за подготовка на висши медицински кадри за преговорите за болнично финансиране към Американската агенция за международно развитие и НЗОК. Има придобити квалификации по „Анестезиология и реанимация”, „Акушерство и гинекология” и „Медицина”. Трудовият му стаж преминава във видинските МБАЛ „Екзарх Антим I”, ДКЦ „Екзарх Антим I” и МБАЛ „Св. Петка”. От 2011 г досега работи в „Спешно отделение” на хасковската МБАЛ.
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil