Допуснаха до втори кръг двамата мераклии да оглавят общинската многопрофилна болница
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 15 Май 2014 | 11:57
Новината е изкоментирана: 5 пъти
 
Достъп до втори етап на конкурса за управител на димитровградската общинска многопрофилна болница „Света Екатерина” са получили и двамата заявили желание да я оглавят кандидати. Подобен достъп им бе гарантиран от сформираната за целта комисия по избора, която днес отвори депозираните от д-р Здравко Наков и д-р Матей Матеев документи. 
 
За разлика от предишни конкурси, когато настоящия ВрИД управител д-р Здравко Наков представи непълна документация, сега и двамата са безупречни, коментира общинският съветник Юлиян Семерджиев. За втори пореден път той оглавява сформираната по решение на местния парламент конкурсна комисия. 
 
Пред читателите на DGPAZAR.eu юристът поясни, че предстои от 13 ч. на 29 май петчленката да разгледа програмите на двамата за развитие на болницата за следваш, тригодишен период. Събралите оценка над 4,50 по шестобалната система впоследствие ще бъдат допуснати до финалния кръг. По време на него ще се проведе събеседване, като бъдещият титуляр на поста ще се излъчи след сумиране на постигнатите резултати във всеки един от кръговете, разясни Семерджиев технологията на избора.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
НОВИЯТ КАНДИДАТ
Лекар с богата професионална биография, образование и квалификация оспорва мястото на дългогодишния управител д-р Здравко Наков. В Димитровград за д-р Матей Матеев се чу след като преди месец изтече срокът за подаване на заявления за участие в обявения от Общинския съвет конкурс. Образование и обучение Матеев има по “Public Health and Health Management – News and Application in the Bulgarian Health Care” – Uniprojet CB; European Commission -Granada, Spain. През 2005г. завършва „Здравен мениджмънт” в столичния Медицински университет. Няколко години преди това взема „ Медицинско право”, както и “Hospital administration”в Georgetown University. Има диплома за „Здравен мениджмънт”. Преминал е и обучение за подготовка на висши медицински кадри за преговорите за болнично финансиране към Американската агенция за международно развитие и НЗОК. Има придобити квалификации по „Анестезиология и реанимация”, „Акушерство и гинекология” и „Медицина”. Трудовият му стаж преминава във видинските МБАЛ „Екзарх Антим I”, ДКЦ „Екзарх Антим I” и МБАЛ „Св. Петка”. От 2011 г досега работи в „Спешно отделение” на хасковската МБАЛ.
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil