Конкурсна петчленка чака становище от МЗ за образованието на кандидат-шеф на МБАЛ
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 25 Ноември 2013 | 14:49
Новината е изкоментирана: 2 пъти
Писмено становище от Министерство на здравеопазването (МЗ) чака създадена в Димитровград временна общинска комисия, която следва да точкува и предложи за одобрение бъдещия медицински управител на МБАЛ „Света Екатерина”. Запитването е изпратено още на 11 ноември с молба ведомството на Таня Андреева да каже дали представените от единия от кандидатите за здравен шеф документи отговарят на изискванията на Наредба №9 от 26 юли 2000 г. Нормативът регламентира условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане управлението на лечебни заведения.
 
Това коментира на пресконференция днес председателят на ОбС Стефан Димитров. Именно той оглавява общинската комисия, която следва да оценява явилите се в препитването двама мераклии за управител на МБАЛ “Света Екатерина”. По силата на гласувано през септември решение, освен Димитров, в комисията по избора като секретар попада общинският съветник Данчо Данев (ЗНС). Като членове бяха вписани имената на юриста Галина Чингарова (ГЕРБ) и на Виолета Желева (БСП). Свой представител излъчи и Районна здравна инспекция. 
 
„В крайна сметка, те (Министерство на здравеопазването - бел.ред.) са писали този закон и могат да кажат дали единият от кандидатите има съответната образователно-квалификационна степен магистър по здравен мениджмънт”, коментира казуса Димитров. Той уточни, че до момента отговор не е постъпил. Обясни и, че подобно запитване е предприето в желанието да се тушират съмненията доколко представените документи са пълни и отговарят на изискванията, с което впоследствие да се избегне обжалване на конкурсната процедура. По думите на Стефан Димитров, от решението за изпращане на питане се е въздържала единствено юристът Галина Чингарова. 
 
Днес председателят на конкурсната комисия посочи, че до пристигане на становище от МЗ, първият етап по избора на бъдещ управител на МБАЛ остава открит. След това следва разглеждане на постъпилите от кандидатите бизнес-планове за развитие на стационара, както и събеседване. 
 
Както DGPAZAR.eu писа своевременно, пловдивчанинът д-р Християн Стойков и настоящият временен управител на димитровградската общинска многопрофилна болница „Света Екатерина“ д-р Здравко Наков са двамата претенденти за началническото място в хоспитала. Това стана ясно след като в началото на месеца изтече крайният възможен срок, в рамките на който мераклиите за здравен мениджър на стационара можеше да заявят участие в надпреварата. Ако бъдат допуснати по документи за участие в надпреварата, те ще участват в насроченото за 27 ноември препитване. 
 
Снимка © Архив  www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil