Жена пое временно вакантното кметско кресло в Крум до избор на титуляр за поста
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 04 Юни 2008 | 17:03
Новината е изкоментирана: 2 пъти
Минка Иванова Илиева бе назначена служебно за временно изпълняващ длъжността кмет на село Крум на мястото на отстранения със съдебно решение бивш титуляр на поста Георги Ангелов. Определянето на Илиева стана с решение №771 на димитровградския Общински съвет. Предложението бе внесено от кмета Стефан Димитров, отбелязва dgpazar.eu

До избора на временно изпълняващ длъжността се стигна след като Висшия административен съд (ВАС) прекрати предсрочно правомощията на Георги Ангелов като кмет на близкото до Димитровград село.

Както вече ви информирахме преди седмици, с решението на ВАС де факто бе препотвърдено изразено по-рано постановление на Хасковския окръжен съд. Припомняме, че отстраняването на Ангелов от заемания досега пост стана след като се разбра, че срещу него е влязла в сила условна присъда за извършено престъпление. По случая бе сезирана Общинската избирателна комисия (ОбИК) в Димитровград и лично председателят й Димитър Гавазов (на снимката – бел.ред.) . Това стана дни след приключване на миналогодишните избори за органи на местно самоуправление. След като хасковските магистрати постановиха отзоваване на Ангелов от поста, той обжалва пред ВАС. Становището на висшите магистрати обаче не подлежи на преразглеждане и предстои провеждане на предсрочни частични избори в село Крум.

Припомняме, че съгласно чл.42, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато пълномощията на кмет са прекратени предсрочно, Общинският съвет решава кой ще заема временно длъжността за периода до полагане на клетва на новоизбрания управник.

"Минка Илиева е изпълнявала за кратко тази длъжност по време на проведените миналата година избори за местни органи на самоуправление. Поради което считам, че притежава необходимия опит и познания за ефективно изпълнение на длъжността", аргументира предложението си кметът на Общината Стефан Димитров.

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil