Румяна Въчева и Николай Нанев станаха заместници на губернатора Румен Данев
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 02 Октомври 2009 | 19:57
Румяна Въчева и Николай Нанев са двамата заместници на областния управител Румен Данев, които днес официално бяха представени пред журналисти от местните и регионални медии. Занапред двамата ще отговарят за ресори, които са значително по-мащабни като обхват спрямо ангажиментите на техните предшественици от мандата на Тройната коалиция.

В новоструктурираната администрация Румяна Въчева има общо 14 сфери на отговорност – здравословни и безопасни условия на труд, екология и опазване на околната среда, младежки дейности и спорт, международни контакти на регионално ниво, туризъм, култура, образование и здравеопазване. Към това ще се добавя и работата й в Комисията по заетост, безработица и социални дейности, в Областната епизоотична комисия, Областния съвет по условия на труд, в Комисията по заетостта и Областния съвет по етнически и демографски въпроси. Въчева ще е ангажирана и с комисията, работеща по Закона за обезщетение на собствениците на одържавени имоти.

Също 14 ще са ресорите и за Николай Нанев. Заместникът на Румен Данев ще участва в работата на Постоянната комисия по стопанисване, управление и предоставяне на имоти, държавна собственост. Не без негово присъствие ще заседават и Съветът за регионално развитие, Областната комисия по транспорт, Регионалната комисия за обществен ред и сигурност, Областният съвет за сигурност, Комисията за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи, както и Областния съвет по енергийна ефективност. Нанев ще е пряко ангажиран в сферите земеделие и гори, устройство на територията, сътрудничество с неправителствените организации, противодействие на корупцията, информационни технологии и съобщения, управление на кризи, както и европейско развитие и трансгранично сътрудничество.

Румяна Ватралова-Въчева е родена на 30 юли в Хасково. Средното си образование завършва в пловдивското Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков". Продължава обучението си в същата насока и получава магистърска степен за пианист-изпълнител от Държавната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Концертира в почти всички големи български градове, включително и Хасково. Непосредствено след дипломирането си работи като корепетитор и педагог в Държавната музикална академия. В професионалната си биография Въчева е вписала и концертна дейност в чужбина. Работела е и като журналист в радио "Хасково". Бивш управител на четиризвезден хотел. Владее руски и английски езици. Омъжена, има син и дъщеря.

Инж. Николай Кирилов Нанев (вляво на снимката - бел.ред.) е роден на 5 юни 1961 г. в Димитровград. Средното си образование завършва в ТМТ „Т. Хубенов", специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлени предприятия". Същата специалност завършва и в русенския Технически Университет. Работи в сферата на силовата електроника, регионална енергийната ефективност, осигуряване и статистически контрол на качеството на продукцията, внедряване на информационни системи. От 2005 г. е управител на консултантска фирма, член на БАУКО и БСК. Владее английски език. Семеен, с едно дете.

Снимка – Ники МАТАНОВ
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil