Оспорват в съда подновения договор на Красимир Герджиков за управление на "В и К"
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 30 Май 2008 | 18:51
Жалба за касиране на решение, с което е продължен договорът за управление на димитровградското "В и К", е подал местният Общински съвет. Оспорването е депозирано вчера следобед в Деловодството на Хасковския Окръжен съд. Това информира пред репортер на dgpazar.eu председателят на местния парламент Иво Димов. Крайното решение е мотивирано от игнориране на единия от съдружниците в дружеството и на база съществуващо напрежение между управителя на "В и К" Красимир Герджиков и органа на местно самоуправление в Димитровград.

За натрупване на поредица от конфликтни ситуации между "В и К" и единия от собствениците на дружеството сигнализира още преди време д-р Вълчо Митрушев (на снимката – бел.ред.) . Припомняме, че общинският съветник от ГЕРБ е представител на Общината в Общото събрание на водното дружество. Съсобственици в него са Община Димитровград с 49 на сто от дяловете и Държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Ведомството на Асен Гагаузов разполага с контролния пакет от 51%, което е определящо при вземането на решения, отбелязва dgpazar.eu

На сесията на димитровградския местен парламент д-р Вълчо Митрушев възропта от крайно унизителното незачитане на представителя на Общината, какъвто по волята на съветниците е той. Лидерът на ГЕРБ в Димитровград разказа, че на проведено Общо събрание на съдружниците във "В и К" е поставен пред свършен факт по въпроса за продължаване договора на управителя Красимир Герджиков за нов, тригодишен период на управление. Точката за това е била внесена за разглеждане в последния момент, без да бъде вписана в предварително разпратения по пощата дневен ред. Митрушев припомни, че за гласуване на каквото и да е решение той би следвало да получи одобрение от страна на Общинския съвет. То обаче било осуетено в зародиш с неподаването на своевременна информация за фактическия брой на точките от дневния ред.

"По мое настояване в протокола на събранието бе вписано, че не вземам отношение по извънредно внесените точки, заради липсата на съгласуваност с единия от съсобствениците, който представлявам", мотивира постъпката си от трибуната на местния парламент д-р Митрушев. Той попита риторично резонно ли е притежателят на 49% от дяловете на дружеството да не е запознат какво ще гласува? Освен това му е отказан и достъп до доклад за извършена преди време финансова ревизия в дружеството.

"Поисках писмено достъп до одита на "В и К". Отговорът бе, че тези данни попадат в графа "Класифицирана информация" и са единствено с ниво на служебно ползване", оплака се Митрушев в заседателната зала на местния парламент. Той попита с какви правомощия изобщо разполага Общината, след като реално не може да участва в управлението на дружеството? Лидерът на ГЕРБ определи ставащото като подигравка и обидно разиграване.

Че никой не е искал мнението му за това кой да управлява и занапред димитровградското "В и К", бе категоричен и градоначалникът Стефан Димитров, потърсен от самия Митрушев за мнение по темата. Отговорът на кмета дойде в минутите, предвидени за питания на съветници към Администратор №1 на Общината, отбелязва dgpazar.eu

"Нямаме конфликт с Държавата! Имаме конфликт с управителя!", категоричен бе днес пред репортер на dgpazar.eu председателят на Общинския съвет Иво Димов. Той обвини персонално Красимир Герджиков за създалото се напрежение и сподели, че ще опита да тушира случващото се в директна среща с представители на МРРБ.

Снимка – "ДП"/www.dgpazar.eu
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil