Лекари, финансисти и юристи готови да вдигнат на крак общинското здравеопазване
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 15 Декември 2012 | 17:22
Новината е изкоментирана: 10 пъти

Пресичане на трупани с години загуби и инкасиране на положителен финансов ресурс е равносметката от неколкомесечната дейност на “Току консулт” ЕООД в гоцеделчевската МБАЛ “Иван Скендеров”. По примера на димитровградската общинска многопрофилна болница, до неотдавна хоспиталът в балканското градче е изправено пред опасността от явен фалит, преди да прибегне до услугите на столичното дружество. Не след дълго привлеченият външен експертен екип овладява финансовия колапс, възстановява ритмичното изплащане на трудовите възнаграждения, добавяйки допълнителен паричен бонус за реализиран обем дейност.

Сега идеята е челният опит да се пренесе и в Димитровград. Според кмета Иво Димов, това може да стане чрез привличане на външна консултантска организация, която да набележи спасителен пакет мерки за изход от финансовата и кадрова безпътица в общинското здравеопазване.

Още през ноември градоначалникът информира местния парламент за водени принципни разговори с “Току консулт” за изготвяне на спешна оздравителна програма. В потвърждение на това, преди дни подобен ангажимент е поел лично управителят на дружеството Мария Жековска, потвърди Димов за читателите на DGPAZAR.eu.

В официално писмо до градоначалника Жековска се ангажира оглавяваната от нея компания безвъзмездно да изготви финансово-икономически анализ за състоянието на лечебното заведение към момента. Намерението е веднага след това с обобщените данни от одита запознат а бъде както кметът, така и на председателят на местния парламент Стефан Димитров. Копие от документа следва да получат и председателите на бюджетната и здравна комисии, действащи към тукашния 33-членен законодателен орган.

“Готови сме да удостоверим професионалния и управленски опит на нашия екип”, декларира увереност управителят на “Току консулт” ЕООД Мария Жековска.

За да възвърнат авторитета и спрат отлива на пациенти, от частната компания предлагат експертна помощ на добре подготвени специалисти за подпомагане на цялостния процес по здравен и управленски мениджмънт на димитровградската МБАЛ. Сред тях са доказани в работата си лекари, финансисти, банкери и юристи.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil