Нов общински дълг ще обезпечи придобиване на медицински скенер за четвърт милион лв.?
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 17 Юли 2012 | 15:03
Новината е изкоментирана: 1 пъти

Принципно решение за поемане на общински дълг за закупуване на специализиран високотехнологичен медицински скенер възнамерява да прокара сред колегите си в местния парламент общинския съветник от “Да за Димитровград” Катя Панева. Решението си тя огласи по време на свикана от председателя на ОбС Стефан Димитров нарочна пресконференция. На нея освен постъпките за набавяне на нов кредитен ресурс, коментирани бяха и темите от очакваното за 26 юли поредно работно заседание на местния парламент.

“С добро планиране, мисля че Общината ще направи една добра инвестиция, защото липсата на подобен скенер оказва негативно влияние в МБАЛ “Света Екатерина” по отношение на доброто диагностициране на заболяванията”, убедена е Панева в правотата на действията си. По нейните думи, към момента липсата на подобна специализирана техника създава неудобства както за пациентите, така и за самите лекари.

“Налага се тежко болни да бъдат транспортирани до съседни общини”, разказа общинската съветничка. За да бъде по-убедителна в предложението си, тя е изготвила и справка на разходите, които димитровградската болница постоянно извършва за ползването на подобни външни услуги.

Въпреки че ще бъде закупен втора ръка, по думите на Панева, компютърният томограф дава възможност чрез рентгеновите лъчи да се даде точен образ на органите в човешкото тяло, диагностицирайки прецизно редица заборявания.

Като най-реалистичният срок за придобиване на подобен скенер днес Стефан Димитров посочи периода декември 2012 - януари 2013 г. Това председателя направи с уговорката, че процедурата за поемане на общински дълг бъде своевременно задвижена и изпълнени всички изисквани по нея процедури. И той, и Панева са убедени, че при правилните разчети в бюджета, харчове по бъдещото изплащане на заема няма да затруднят тукашната градска управа. 

Снимка © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil