Съветници живнаха предизборно пред “окото” на политически Биг брадър
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 31 Март 2011 | 20:56
Обичайната за Марин Маринов емоция и хиперактивност се прехвърли и върху тихите в ОбС
Пред "окото" на политическия Биг брадър живнаха предизборно по-голямата част от 33-мата общински съветници, съставляващи димитровградския Общински съвет. Чутовен напън да творят и дебатират, наваксвайки пропуснатата парламентарна активност през изтеклите 3.5 години, налегна днес немалко от народните избраници. В резултат на това те спориха, прегласуваха и дори се отпуснаха да попържат словестно повече от четири часа и половина, прелиствайки 43 на брой докладни.

Като причина за смайващата хиперактивност на първите сред равни пишещите съзряха в разгласено по-рано нововъведение, чрез което от днес работните заседания се предават "на живо" в обновения сайт на Общината. Че перспективата за безплатен и "високотехнологичен" PR се е сторила благодатна възможност за акумулиране на допълнителна народна обич, се шегуваха днес журналистите в кулоарите на местната законодателна власт.

Словоблудството на част от 33-мата днес додеяха и на кмета Стефан Димитров. Безсилен пред разразилата се словестна вакханалия, градоначалникът помоли към повече оперативност любителите на махленските седенки. Едва в края на сесията обаче стана ясно, че срив в техническата поддръжка на уеб-системите е похабило нахалос усилията на най-нетърпеливите да се видят и в следващия Общински съвет.

Активни в позицията, която заемат в рамките на тукашния законодателен орган, първи с питания към кмета се подготвиха 1/2 от съветниците на БСП. Лидерът на местните социалисти Димитър Петров се заинтересува дали договорените клаузи в извършените преди години приватизационни сделки се спазват, след като отдавна ресорната общинска Агенция за приватизация потъна в историческите анали на местното самоуправление.

Нужно ли е да премине в ГЕРБ, за да бъде назначен във димитровградското "В и К", пък потърси отговор не без доза политическа задявка друг от червените - Сашо Спасов. Кметът Стефан Димитров тутакси препрати любознателния съветник към присъстващия в залата управител на местното дружество-монополист. Поел щафетата да обяснява, Станимир Евтимов увери, че от встъпването си в длъжност досега не е извършвал безпринципни, еднолични назначения. "Напротив – допълнително привлечените 26 човека са одобрени от г-н Седат", посочи Евтимов, визирайки генералния директор на турската компания "МАСС" Седат Енгин, работила до неотдавна по изпълнение на един от местните големи инфраструктурни проекти. На свой ред Евтимов посъветва Спасов да потърси тънката нишка на политическа обвързаност около друга парламентарно представена партия, специализирана в "преразпределянето на порциите във властта".

Излишен драматизъм днес присъстващите в залата внесоха и с интересната около и по време на избори тема с пенсионерските клубове в малките населени места. За трети пореден път "висящ" остана пък въпросът с предоставяне на клубна база за нуждите на РЗС. Така развръзката на кахърите по партийното задомяване на Яне-Яневите хора бе отложена незнайно за кога. Това стана след като още при утвърждаване на точките от дневния ред предложението на кмета отпадна от дискусиите за сметка на няколко други извънредни докладни.

Снимки – DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil