До месец „Щрабаг“ с първа копка на производствени мощности край Димитровград
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 23 Февруари 2017 | 11:15
 
Начало на изграждане на производствени мощности край Димитровград ще направи до месец австрийския концерн „Щрабаг“ ("Strabag"). За символичната първа копка съобщи днес кметът Иво Димов, след като още през лятото на миналата година анонсира поредното на територията на общината бизнес-капиталовложение.
 
По думите на градоначалника, официален старт на изграждането своя база за строителни материали "Щрабаг" ще даде в периода 15-20 март. Това е потвърдил в разговор вчера изпълнителният директор българското представителство. Теренът се намира в землището на димитровградското село Крепост, където понастоящем се изгражда и заводът на японската компания „Язаки“. Пак там тази пролет ще стартира и вдигането на производствени мощности на „Са-Ба България“, която е съсредоточена в направата на осветителни системи за водещи европейски автомобилни концерни.
 
„Щрабаг“ е сочена за пета по големина в Европа. В рамките на три месеца тук компанията възнамерява да вдигне съвременен асфалтово-бетонен възел с амбицията да задоволява потребностите на строителния бранш. Прогнозите са, че в Димитровград "Щрабаг" ще инвестира около 5 млн. лева, като гарантира разкриване на поне 50 нови работни места. 
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ПОВЕЧЕ ЗА STRABAG EAD
Концернът STRABAG е активен на българския пазар от 2002 г. и от 2008 г. насам се появява под името на марката ЩРАБАГ ЕАД. До момента групата има филиали във всички региони на България, имащи отношение към пазара. Компанията оперира във всички строителни сектори, особено в транспортна инфраструктура, високо строителство и гражданско строителство, както и за проекти за строителство на обекти свързани с екология.

В транспортни инфраструктури се поставя особен акцент върху рехабилитацията на национални, регионални и общински пътища. Опитът на STRABAG позволява построяването на магистрали, модернизирането им, разширяване и ново строителство на жп линии и железопътни съоръжения. STRABAG работи успешно в областта на хидротехническото строителство и изграждане на канали, както и реконструкцията на линиите за захранване. Изграждането на съоръжения на открито, паркоместа, тротоари и спортни площадки също част от сферата на дейност на STRABAG.

Забележителни проекти на сектор Високо строителство са сградата на Летище София, Мегапарк София и Мегамол. Сектор Високо строителство предлага цялата гама от строителни дейности. Това включва строителство на офис-сгради и многофункционални комплекси, търговски обекти, търговски центрове, летища и пристанища, жилищни комплекси, хотели, промишлени предприятия, производствени халета, паркинги и логистични центрове.

Сектор Инженерно Строителство включва строителство на мостове, надлези, водноелектрически централи, пречиствателни станции за отпадъчни води, заводи за сортиране на отпадъци, заводи за компостиране, депа както развитие и модернизация на системите за градски отпадъчни води.
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil