1 060 фирми от Димитровград, Хасково и областта са подали декларации за 2016 г.
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Февруари 2017 | 12:17
 
1% отстъпка, но не повече от 1 000 лв., могат да ползват от дължимия корпоративен данък за довнасяне фирмите, които подадат в НАП годишната си данъчна декларация по електронен път. Това напомнят от офиса на Агенцията в Хасково. Оттам уточняват, че срокът за обявяване на резултатите от дейността на дружествата през миналата година и на дължимия данък „печалба“ е 31 март 2017 г.
 
1 060 фирми от Димитровград, Хасково и останалите населени места от областта са подали до днес декларации за 2016 г. Две трети от тях са ползвали за целта интернет. НАП уточнява още, че отстъпка се полага само ако и дължимия данък се внесе до 31 март.
 
Декларации подават и фирмите, които през миналата година не са осъществявали дейност. Те попълват специален образец декларация – 1010а, в който посочват, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността. 
 
Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.
 
Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски, клиентите могат да получат на цената на градски разговор от цялата страна от информационния център на НАП: 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg.
 
Снимки © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil