Донорството влиза към подпомаганите дейности по асистирана репродукция
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Януари 2016 | 17:31
 
Към подпомаганите от Общината дейности за асистирана репродукция ще бъде причислено и донорството. Досега процедурата бе извън обхвата на финансираните от учредения преди време в Димитровград фонд „Ин витро“. Предложението сега е донорството да се обезпечава с целево отделяните от общинския бюджет средства. 
 
Предстои промяната да бъде отразена с актуализация на действащия Правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция. От възможностите, които той предоставя от 2012-а година насам, могат да се възползват съпрузи и двойки от Димитровград и общината с репродуктивни проблеми, припомня DGPAZAR.eu. 
 
Междувременно за председател на общинския фонд „Ин витро“ преизбран бе общинският съветник Катя Панева. Секретар е колежката й от ОбС Галина Чингарова. В шестчленката влизат още двама общинари - д-р Донка Велчева и Мартин Колев. Включени са и кметски експерти в областта на социалните дейности и здравеопазването. 
 
Предстои ОбС да утвърди и други няколко промени в Правилника. Сред тях е изискването до края на календарната година получателите на средства да представят фактура в оригинал за извършени дейности. При не спазване на изискването, получената сума следва да бъде върната, гласи предложението.
 
Настояването на Комисията е за настоящата година целево заделени от общинския бюджет за подпомагане на дейностите по асистирана репродукция да бъдат 30 000 лева. Сумата ще се разпредели на две равни части – за всяко полугодие. Освен това получилите финансиране през миналата година четири двойки ще получат допълнителна сума през тази. Това ще стане при условие, че от съответната клиника бъде предоставен документ, удостоверяващ че ин витро процедурата продължава.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil